DOWNLOADS

GRATIS DOWNLOADS OM JE RELATIE KRACHT BIJ TE ZETTEN

onze toolbox

Een fijne, verbindende relatie vraagt om onderhoud. Hier bieden we inspiratie en vind je allerlei ‘hulpmiddelen’ om te gebruiken voor jullie relatie. Middelen die je handvatten bieden in gesprek, die je helpen in contact te zijn. Maar ook om meer bewust te worden wat er tussen jullie gebeurt. Mocht je na het werken met deze downloads graag meer hulp willen, neem dan gerust contact met ons op!

DEZE TOOLS KUN JE GRATIS DOWNLOADEN

 

De tools zijn gratis te downloaden vanuit onze download bibliotheek. Print de download uit en gebruik ze op jouw en jullie eigen moment.

Wat je nog moet weten:

Heb je al een keer eerder toegang aangevraagd? Dan is de kans groot dat je geen mail ontvangt.
Je kunt je namelijk maar 1x per mailadres aanmelden. Zoek dus even in je mailgeschiedenis naar de mail die je toen van ons gehad hebt.
Of ga terug naar het aanmeldformulier en vraag opnieuw toegang aan met een ander mailadres.

lees meer

De komst van een kind is een hele verandering voor je relatie. En veel stellen lukt het niet om genoeg verbondenheid en aandacht voor elkaar te blijven houden. Je kunt elkaar uit het oog verliezen, of ruzie krijgen over hoe je dingen aanpakt. Je kunt je alleen voelen, onzeker, of alsof je het nooit goed kan doen.

Deze training kan jullie helpen om samen in korte tijd weer hechter te worden.

WAT IS HET?
Een ‘Houd me vast’-training helpt om je (partner)relatie te verbeteren. Door het volgen van training ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen en bespreken. Je leert jezelf en elkaar beter kennen. Dit alles zorgt voor meer rust en een gezondere balans in je relatie.

De training bestaat uit twee dagen en een terugkom-middag. Het is een praktische toepassing van Emotionally Focused Therapy (EFT), ontwikkeld door Sue Johnson. De training wordt ook wel een APK van je relatie genoemd en is niet bedoeld als relatietherapie. Mocht je samen behoefte hebben aan relatietherapie, kun je uiteraard ook bij ons terecht.

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
– de rol van emoties in liefde en verbinding en hechting
– het leren herkennen en doorbreken van (destructieve) patronen, wat gaat er steeds mis?
– op een andere manier omgaan met moeilijke momenten die in de relatie zijn voorgevallen.
– bouwen aan een veilige en stabiele basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Aan de training doen maximaal 5 stellen mee. De training is zo opgezet dat er een gezamenlijk gedeelte is, afgewisseld met gesprekken alleen met je partner op een afgezonderde plek in de ruimte. Tijdens de training werken we met videomateriaal en oefeningen. Individuele ‘problemen’ zullen we niet in groepsverband bespreken.

WAAR EN WANNEER?
De training wordt meerdere keren per jaar gegeven. De eerstvolgende training:

weekend 3 en 4 oktober 2020 met terugkom-middag op zaterdag 31 oktober (VOL). Inschrijven voor reserve-lijst is mogelijk.

De data voor 2021 worden in september gepland.

TIJDEN:
zaterdag van 9.30 uur tot 18.00 uur
zondag van 9.30 uur tot 17.30 uur
terugkom-middag: zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur

LOCATIE:
RAAK Academie
Van Houten Industriepark 21 A
1381 MZ Weesp

Opmerking COVID-19
Het is een ruime trainingslocatie en we volgen de richtlijnen van het RIVM

KOSTEN:
Training: €795,- per stel, werkboek en lunch inbegrepen

TRAINERS:
Jaro van der Ende, Katja Pereira & Barbara Veldt

ARTIKEL PSYCHOLOGIE MAGAZINE