individuele trajecten

DOEN WAT NODIG IS

Heb je nare ervaringen opgedaan in relatie tot anderen? Merk je dat je snel overspoeld raakt als een ander je iets teruggeeft? Zou je je wel willen openstellen maar voelt het té risicovol? Is de aanraking van een ander reden voor jou om te sluiten? Dan kun je (óók) een individueel traject inzetten vanuit Relatiepraktijken.

WAT kun je verwachten?  

Wij bieden verschillende soorten individuele trajecten:

  • individuele gesprekken over het contact met anderen
  • lichaamsgerichte sessies om bewustzijn in relaties te vergroten
  • trajecten gericht op traumaverwerking (EMDR of sensorimotor psychotherapie)
  • gesprekken voor relaties op het werk
  • gesprekken gericht op klachten rondom zwangerschap en geboorte
Emotionally Focused Individuele Therapie (EFIT)

Waarom reageer jij zoals je reageert op anderen? Wat maakt die ander bij je los? In dit individuele traject werken we vanuit het hechtingsperspectief en leer je je bewuster worden van je gevoelens en van je behoeftes. En leer je daar op een andere manier mee om te gaan, zodat je niet steeds automatische reacties blijft herhalen.

Lichaamsgerichte sessies om bewustzijn in relaties te vergroten

Leer om beter naar de taal van je lichaam te luisteren. Want het lichaam vertelt ons heel veel. Ons autonome zenuwstelsel is namelijk continu gericht op het contact met anderen en reageert sneller dan dat we kunnen denken. Zit je vaak in je hoofd en gaan de signalen van je lichaam meestal aan je voorbij? Dan is dit traject wat voor jou. 

Traject gericht op traumaverwerking

Als je nare ervaringen hebt meegemaakt in relatie met een ander, dan kan dat doorwerken in je reacties van nu. Met dit traject kun je die eerdere ervaringen verwerken en zo de automatische reacties verminderen. Dan kun je vrijer en bewuster reageren in het hier en nu.

Wij bieden twee manieren:

  • EMDR: EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Door op allerlei manieren je werkgeheugen te belasten terwijl je je concentreert op (aspecten van) de nare herinnering, neemt de emotionele lading en levendigheid van de herinnering af.
    Lees meer op emdr.nl
  • Sensorimotor Psychotherapie: als we iets naars meemaken, dan kunnen we vaak niet reageren zoals we eigenlijk zouden willen. Die ‘onuitgevoerde reactie’ nestelt zich in het lichaam en kan daarna steeds weer automatisch optreden. We blijven bijvoorbeeld maar bang, boos of gespannen in situaties die (ons lichaam) op de een of andere manier doen herinneren aan de nare ervaring. Sensorimotor Psychotherapie is een lichaamsgerichte manier van werken om die lichamelijke reacties als het ware ‘te bevrijden’ uit je lichaam. Je kunt loskomen van nare ervaringen uit het verleden.
Gesprekken voor werkrelaties

Werk is een belangrijke pijler van ons dagelijks leven. Maar soms kan het contact met een collega lastig zijn. Raak je bijvoorbeeld snel geïrriteerd, of durf je je niet uit te spreken. Ook met collega’s kunnen we in allerlei ingewikkelde negatieve patronen terechtkomen. Met dit traject leer je je eigen reacties beter begrijpen en zo veranderen dat werkrelaties beter worden. Zodat je je weer kunt focussen op je werk, in plaats van dat  het contact zoveel energie vergt.

Rondom zwangerschap en bevalling

Zwanger zijn, de geboorte van een kind, vader of moeder worden. Het zijn grote life-events. Begeleiding in deze fase kan erg steunend zijn. 

Testimonials

WAT CLIËNTEN VERTELLEN

“In mijn relatie bleken onverwerkte trauma’s van vroeger op te spelen. Sinds ik die heb kunnen verwerken in een aanvullend traject, is het zoveel rustiger. Ik word veel minder snel getriggerd. Door de combinatie van EFT en mijn EMDR gaan we nu supergoed samen.”

“Door het lichaamsgerichte traject ben ik me bewust geworden van hoe ik (veel te weinig) mijn grenzen stelde. Ik paste me altijd aan aan de ander. Dat doe ik nu minder. Best spannend, maar in vriendschappen en in werk heb ik er veel aan.”

“Ik had vaak gedoe met collega’s en ik snap nu veel meer wat er gebeurt. Hoe ik reageer en hoe ik duidelijker kan zijn. De werkrelaties zijn nu beter, ik heb minder conflicten.”